Ziua Internațională a Cititului Împreună 2024
#ZICI2024
Suntem încântați să anunțăm că și în acest an în școala noastră am sărbătorit Ziua Internațională a Cititului Împreună #ZICI2024, un eveniment anual dedicat încurajării lecturii.
Tema din acest an a fost fascinanta lume a benzilor desenate.
De ce este important să celebrăm această zi?
📚Lectura este un instrument valoros care încurajează gândirea critică, imaginația și creativitatea, iar benzile desenate presupun o abordare inovatoare în acest domeniu. Benzile desenate combină cu măiestrie textul și imaginile vibrante pentru a crea povești captivante și personaje complexe.
În școala noastră, Ziua Internațională a Cititului Împreună #ZICI2024 a fost marcată prin activități interesante și educative, menite să îi încurajeze pe elevi să exploreze și să se bucure de benzile desenate:
1. Ateliere de citire și interpretare: Fie că sunt fanii supereroilor sau îndrăgostiți de genul aventurii, elevii școlii noastre au avut ocazia să dea viață personajelor preferate și să împărtășească cu ceilalți talentul lor.
2. Atelier de prezentare a procesului de creație a benzilor desenate: Elevi de la clasele gimnaziale au descoperit secretele unei povești bine conturate, tehnici de realizare a desenului personajelor și au învățat despre tehnicile de expresie vizuală.
Ce au descoperit și învățat Ispireștii cu prilejul acestei zile de celebrare a lecturii si bezilor desenate?
▶️ Oportunitatea de a dezvolta abilitățile de lectură, imaginație și expresie vizuală.
▶️ Dezvoltarea gândirii critice, antrenarea capacității de a vizualiza și de a înțelege povestiri complexe.
Aceste abilități îi vor însoți pe parcursul vieții și îi vor sprijini pe elevi în procesul de învățare și dezvoltare personală.
Să învățăm să ne aventurăm și să ne exprimăm creativitatea într-o manieră captivantă și distractivă!
#ZICI2024
#dragdecarte
#SusIspireștii